Citroengelei
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Geleien en jams
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 citroenen
- 50 gram boter
- 2 eieren
- 100 gram kristalsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Boen de citroenen onder heet stromend water schoon en rasp de schillen er fijn af. Pers de citroenen uit. Snijd de boter in kleine blokjes.
Klop in een grote glazen kom de eieren los met het citroensap. Roer de suiker, de geraspte citroenschil en de blokjes boter erdoor. Verhit het mengsel, onafgedekt, ongeveer 4 minuten in de magnetron op 500 tot 600 Watt. Roer het mengsel elke minuut goed door. Neem de kom uit de magnetron en laat de pasta al kloppende afkoelen. Doe de pasta in de schoongemaakte jampot en sluit de pot.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »