Watergruwel
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 100 gram parelgort
- 1 liter water
- 1 citroen
- 1 snufje zout
- 35 gram krenten
- 50 gram rozijnen
- 150 gram suiker
- 1/2 liter ongezoet rode bessensap
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de gort af met koud water. Doe de gort in een pan met water en week het ongeveer 8 uur. Was de citroen en schil er heel dun het geel van de schil af. Roer dit samen met een snufje zout door de geweekte gort. Breng het aan de kook en laat de gort in een gesloten pan ongeveer 1 uur op een laag vuur koken. Was de krenten en rozijnen. Voeg deze samen met de suiker toe aan de gort en kook alles in ongeveer 1/2 uur verder gaar. Verwijder de citroenschil en roer de bessensap door de gort. Serveer de watergruwel koud of warm.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »