Karnemelksepap
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram gedroogde vijgen
- 120 gram snelkokende gort
- 60 gram bloem
- snufje zout
- 1,5 liter karnemelk
- keukenstroop of suiker
BEREIDINGSWIJZE
Laat in ruim heet water de vijgen minstens 2 uur wellen. Giet ze af en laat ze uitlekken. Meng in een pan de gort, bloem en een snufje zout. Roer er beetje voor beetje de karnemelk door tot een gladde, dikke pap ontstaat. Meng er dan de uitgelekte vijgen door. Breng dit al roerend op een matig vuur langzaam tegen de kook aan. Blijft ongeveer 5 minuten roeren tot de pap gaat binden, maar laat het vooral niet koken. Laat de pap zodra deze gaat binden op een laag vuur, en indien nodig op een vlamverspreider, in ca. 45 minuten heel zachtjes gaar worden. Roer regelmatig. Serveer de karnemelksepap met keukenstroop of suiker
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »