Zalmkomkommerroosjes met romige sinaasappelsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Voorgerechten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 komkommer
- 100 gram gerookte zalmfilet
- 1/2 bekertje creme fraiche (125 mililiter)
- 1 1/2 theelepel sinaasappelmarmelade
- 1 1/2 theelepel Zaanse mosterd
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 3 takjes dille
- 4 blaadjes friséesla
BEREIDINGSWIJZE
In een kom de crème fraîche, marmelade, mosterd, zout en peper tot een saus roeren. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In een andere kom de olie, citroensap, peper en zout tot een dressing kloppen. 1 takje dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. De komkommer goed wassen. Met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte 6 gelijke repen van de komkommer afschaven. De zalm in even brede repen als de komkommer snijden. De zalm en komkommer besprenkelen met de dressing. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
De frisée wassen, droog slaan en op twee borden leggen. Op elk bord iets boven het midden 2 eetlepels sinaasappelsaus scheppen. Een reep zalm uitspreiden, een reep komkommer erop leggen en samen losjes oprollen. Op zelfde manier nog 5 komkommerzalmrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes onder het sausje zetten, de onderkant iets samendrukken en de bovenkant iets uitvouwen zodat er roosjes ontstaan. De rest van de saus over de frisée sprenkelen. Garneren met een takje dille. Serveren met geroosterd brood.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »