Zalmragout
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Lunchgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 100 gram zalmreepjes
- 7 deciliter groentebouillon (van tabletten)
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 50 gram boter
- 1 sjalot, gesnipperd
- 60 gram bloem
- 100 gram doperwten (diepvries), ontdooid
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- peper
- zout
- 2 eetlepels peterselie, fijngeknipt
- 4 pasteibakjes
BEREIDINGSWIJZE
Breng de bouillon aan de kook en voeg de paprika toe. Kook de paprikastukjes 3 minuten mee. Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 3 minuten op een laag vuur. Voeg de bloem toe en roer alles goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer telkens tot een gebonden mengsel. Laat de ragout, op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de paprika, de doperwtjes en de bosuitjes toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg de zalmsnippers en peper en zout naar smaak toe. Garneer met de peterselie. Verwarm de pasteibakjes in een voorverwarmde oven (200 graden C). Serveer de ragout met de pasteibakjes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »