Zeewolf met wijnsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 zeewolf (of kabeljauwhaasjes) , elk 250 gram
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 100 mililiter droge witte wijn
- 150 mililiter visfond
- 125 mililiter crème fraîche
- 150 gram boter
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 1 eetlepel anijsdrank
- 1 eetlepel citroensap
- staafmixer
BEREIDINGSWIJZE
Laat in een steelpan de sjalot met azijn, wijn en visfond op een matig vuur 15 tot 20 minuten inkoken tot 2 tot 3 eetlepels vocht. Roer de crème fraîche erdoor en breng de roomsaus al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en zet het tot gebruik weg. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd de zeewolf in 4 gelijke stukken en wrijf ze naar smaak met zout en peper in. Verhit in een koekenpan 50 gram boter,bak de vis op een hoog vuur in 2 tot 3 minuten bruin en keer ze halverwege. Leg de vis op een ingevette bakplaat (of in een ovenschaal) en strooi de bieslook erover. Sprenkel de anijsdrank en citroensap erover en bestrooi de vis met zout en peper. Schenk het bakvet uit de koekenpan erover heen (roer eventueel eerst de aanbaksels los). Laat in het midden van de oven de zeewolf in 7 tot 8 minuten gaar worden. Verwarm de roomsaus zachtjes al roerend. Voeg van het vuur af de rest van boter toe en klop de saus met de staafmixer schuimig. Leg de zeewolf op vier warme borden en schep wat saus erover. Serveer de rest van de saus in een sauskom.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »