GratisRecept

Bitterkoekjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 100 gram bittere amandelen
  • 200 gram zoete amandelen
  • 600 gram suiker
  • 1 eiwit

BEREIDINGSWIJZE

Maal de gepelde amandelen twee keer door de molen met 150 gram suiker fijn. Vermeng ze dan met de resterende suiker en zoveel eiwit tot een vrij slap deeg verkregen is. Doe bakpapier op een bakplaat. Spuit nu met een spuitzak met een gladde spuit kleine bolletjes op de bakplaat. Druk ze met een vochtige doek enigszins plat en bak ze onder in een oven van 200 graden C. in ongeveer een ½ uur bruin en gaar. Laat ze op het papier afkoelen en neem ze dan voorzichtig van het papier. Mochten ze toch nog plakken maak dan het papier aan de onderzijde vochtig.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »