Boerenkool stamppot
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1,5 kilo aardappelen
- 600 gram gesneden boerenkool, of 1200 gram ongesneden
- zout
- 1 (Unox) rookworst
- 40 gram boter
- 100 mililiter melk (of slagroom of zure room)
- 1 eetlepel mosterd
- peper of bouillonpoeder
BEREIDINGSWIJZE
Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Was (indien nodig) de boerenkool schoon en snijd hem fijn. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout. Leg de boerenkool erbovenop. Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar. Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg een beetje zout en de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan. Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »