Gegratineerde groenten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram broccoli
- 1 kleine bloemkool
- 2 wortels
- 150 gram diepvrieserwten
- 2 theelepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel tarwebloem
- 2 deciliter melk
- 5 eetlepels groentebouillon
- 100 gram geraspte kaas
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Breng in een grote pan 2 liter water met zout aan de kook. Maak ondertussen de broccoli en de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes.
Schrap de wortels en snijd ze in dunne plakjes Doe de roosjes in het water en doe na 1 min. de wortels erbij. Laat de groenten nog eens twee min. koken. Lek ze in een vergiet goed uit en doe de groenten in een ovenschaal. Voeg de erwten toe. Verhit voor de saus de olie in de pan en voeg de bloem toe. Giet beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat het al roerend 3 min. koken. Haal de saus van het fornuis en roer de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Giet de saus over de groenten. Verdeel het zo dat alles bedekt is. Strooi de rest van de kaas erover en gratineer ongeveer 10 min. in de oven (180 graden C).
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »