Ouderwetse pepernoten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 20 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 250 gram vloeibare honing
- 1 ei
- 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
- 1 theelepel gemalen anijszaad
- beetje zout
BEREIDINGSWIJZE
In een kom de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast laten rusten. De oven voorverwarmen tot 200 graden. Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in circa 10-15 minuten bruin en gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »