Baklava
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Baklava (gebak met noten en siroop)
- 24 velletjes bladerdeeg, flinterdun uitgerold
- 16 eetlepels gesmolten boter
- 2½ kop fijngehakte amandelen of walnoten
- 2 kopjes suiker
- ½ kopje water
- 1 eetlepel citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Neem een ovenvaste schaal van 23 x 30 x 5 cm en smeer die in met gesmolten boter. Leg voorzichtig een dubbel gevouwen vel deeg in de schaal en smeer het in met gesmolten boter. Ga zo door tot er 6 lagen deeg zijn. Strooi op de laatste laag 1/3 van de noten. Doe daarbovenop weer 6 vellen deeg, smeer ze in met boter en strooi bovenop weer 1/3 van de noten. Herhaal dit tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag deeg. Smeer de bovenste laag in met boter en snijd het in ruiten van 5 x 5 cm. Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Draai dan de oven lager tot 150 graden C en bak het nog 30 minuten. Doe de suiker in het water en voeg het citroensap toe. Laat deze siroop 5 minuten koken. Giet het vervolgens over het warme gebak en laat het afkoelen alvorens het op te dienen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »