Balinese eieren
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Eiergerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Telor Masak Bali = Balinese eieren
- 4 eieren, hardgekookt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 blaadje salam
- 1 eetlepel azijn
- 1 kopje water
- 2 grote fijngesneden uien
- sambal
- stukje trassi (gebruik dit spaarzaam)
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Pel de eieren en bak ze even wat aan in de olie. Laat de eieren daarna uitlekken. Fruit in dezelfde olie de uien, de knoflook de sambal en de trassi. Voeg vervolgens de azijn, het water, de ketjap en wat zout toe. Zet het vuur laag en doe de eieren erbij. Laat alles doorsudderen totdat het vocht nagenoeg verdampt is.
Tip:
De eieren kunnen ook gehalveerd worden voordat ze gebakken worden.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »