Bananenbeignets uit Spanje
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 125 gram Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
- 1 ei
- 1 eetlepel olie
- 6 eetlepels melk
- ½ theelepel kaneel
- 25 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 6 eetlepels rum of brandy
- 4 tot 5 bananen
- frituurolie
- 1 stijfgeklopt eiwit
- poedersuiker
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Klop het ei los en meng dit met de olie, de melk en de kaneel door het zelfrijzend bakmeel. Roer er een glad beslag van. Voeg de suiker en het citroensap bij de rum of de brandy. Snijd de bananen in schuine plakken van ruim 1 cm dik. Zet de bananen in het rummengsel. Verhit de frituurolie tot 190 graden C of tot er een witte damp afkomt. Spatel het stijfgeklopte eiwit vlak voor het bakken door het beslag. Haal de bananenplakken met een vork of een tang door het beslag. Laat het overtollige beslag eraf druipen en bak niet meer dan 4 beignets tegelijk in ongeveer 2 minuten bruin en gaar. Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Bestrooi ze daarna met poedersuiker.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »