GratisRecept

Broccoli in roquefortroom

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Groentegerechten
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 grote broccoli
  • 100 gram roquefort (kaas)
  • 100 gram grano padano (kaas), geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 25 gram boter
  • 125 mililiter slagroom
  • 100 mililiter melk
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE

Fruit in een grote soeppan de ui 5 minuten in de boter. Schenk de slagroom en melk erbij en breng het aan de kook. Verbrokkel de roquefort erboven en laat het in het warme roommengsel smelten. Snijd de steel van de broccoli af en leg de broccoli in de roquefortroom. Bestrooi de broccoli met zout en peper naar smaak en stoom het, met de deksel schuin op de pan, in ongeveer 30 minuten op een laag vuur gaar. Sluit de laatste 10 minuten de pan geheel af. Verwarm de ovengrill voor. Vet de bakplaat dun met wat olie in. Verdeel er de geraspte Grana padano gelijkmatig en in een dunne laag over. Plaats de bakplaat 15 cm onder de hete grill en bak de kaas in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Laat de kaas, neem het van de bakplaat en breek het in stukken. Schep de broccoli uit de pan in een warme serveerschaal. Roer de peterselie door de saus en schenk het over de broccoli. Zet de stukken kaas rondom tegen de broccoli.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »