Courgetteflensje
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Lunchgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 courgette
- 2 eieren
- 200 mililiter melk
- 100 gram bloem
- 100 gram pittige kaas geraspt
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- citroenpeper (molentje)
- 1 tot 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de uiteinden af van de courgette en schaaf het met behulp van een kaasschaaf in lange, dunne plakken. Klop in een kom de eieren met de melk los. Zeef de bloem erboven en roer het tot een glad beslag. Meng de kaas erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag een kwart van de olijfolie en schep met een soeplepel een kwart van het beslag in de pan. Draai de pan zodat de hele bodem dun met het beslag wordt bedekt. Leg enkele plakken courgette erop en bak het flensje op een matig vuur 1 tot 2 minuten. Keer voorzichtig het flensje en bak de andere kant 1 tot 2 minuten. Laat het flensje op een bord glijden en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde wijze nog 3 flensjes. Leg de flensjes op de vier borden en vermaal de citroenpeper erboven. Besprenkel het tenslotte met basilicumolie. Lekker met wortelsalade.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »