GratisRecept

Franse gehaktovenschotel

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Stamppotten
Bereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1,5 kilogram kruimige aardappels
  • 250 gram kastanjechampignons, in grove stukken
  • 750 gram rundergehakt
  • 100 gram gruyère kaas, geraspt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 30 gram verse peterselie, fijngesneden
  • 50 mililiter melk
  • 2 tot 3 eetlepels olie
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Verhit ondertussen de olie in een braadpan, bak de uien en de knoflook totdat ze glazig zien. Schep het gehakt en de champignons erbij en bak het al roerend op een hoog vuur tot alles is. Roer de peterselie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Laat het gehaktmengsel even afkoelen. Stamp intussen de aardappels tot een puree. Verwarm de melk en roer deze erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de helft van de puree in de ingevette ovenschaal. Schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder het vocht) op de puree. Verdeel de andere helft van de puree over het gehakt. Bestrooi het daarna met de gruyère. Plaats de schaal tenslotte 30 minuten in de oven tot de kaas mooi bruin is. Lekker met harricots verte.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »