Frittata met courgette en munt
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Eiergerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 eieren
- 1 kleine ui, in snippers
- 1 gepelde teen knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 courgette in plakjes en beetje zout
- zwarte peper
- 1 eetlepel fijngehakte verse munt
- 1 eetlepel geraspte Italiaanse kaas (cacciocavallo, pecorino of
- Parmezaan)
BEREIDINGSWIJZE
Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast.
Verwarm de olie in de pan. Bak de ui met de knoflook hierin zacht maar niet bruin. Voeg dan de courgette met wat zout toe en bak dit ongeveer
10 minuten. Dan lijken courgettezaden op te zwellen en het geheel wordt bijna doorzichtig. Klop dan de eieren los met een beetje zout en voeg de peper, munt en de kaas toe. Giet het eimengsel in de pan en laat op een zacht vuur 10 minuten bakken. Schud zo nu en dan of neem spatel om te kijken of de frittata los zit. De onderkant moet goudbruin en stevig zijn, maar in het midden niet te gaar. Leg hier een bord op en keer de frittata om. Bak de frittata nog 5 minuten zachtjes aan de andere kant.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »