Gebakken kippenlevertjes in sherry
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram kippenlevertje
- 4 lenteuitjes, in ringetjes gesneden
- 0,5 deciliter droge sherry
- 1 tot 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 deciliter fond van gevogelte
- zout
- peper
- (olijf)olie
BEREIDINGSWIJZE
Verhit olie in een zeer hete pan. Voeg de kippenlevertjes toe en schroei ze snel rondom dicht. Voeg daarna de lenteuitjes toe en laat ze even meebakken. Bestrooi het vervolgens licht met zout en peper en bestuif het daarna met wat bloem. Roer het goed door. Blus het af met de sherry en blijf het goed doorroeren. Voeg de fond toe en laat het zachtjes aan de kook komen. Strooi tenslotte voor het serveren de peterselie erover. Lekker met vers brood of een mooie tortilla.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »