GratisRecept

Gember kippenvleugeltjes

Herkomst
Spanje
Categorie
Tapas gerechten
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel ketjap (kan gluten bevatten)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gember, vers geraspt
  • 3 eetlepels sherry
  • 25 gram sesamzaadjes, geroosterd

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de sesamzaadjes en zet ze even apart. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vorm driehoekjes van de kippenvleugeltjes en leg ze in een grote braadslede. Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de sesamzaadjes, en giet het mengsel over de kip. Bak de kippenvleugeltjes in de oven in 25 tot 30 minuten bruin en gaar. Keer ze een paar keer tijdens het bakken. Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en leg ze op een bord. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en serveer ze direct.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »