Geroosterde tomaten en tijm uien
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 3 uien, gepeld
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 2 eetlepels tijm, fijngeknipt
- 1,5 eetlepel olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
- 2 theelepels gedroogde oregano
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de uien in parten. Halveer de tomaten overdwars. Meng de uien met de knoflook, de tijm en 1 eetlepel van de olie en verdeel ze over een met een bakpapier bekleed bakblik of braadslede. Rooster de uien 10 minuten in een voorverwarmde oven (225 graden C). Neem het bakblik uit de oven en schep de uien om. Leg de tomaathelften met de snijkanten naar boven ertussen en bestrooi de snijkanten met de oregano en peper en zout naar smaak. Druppel er olijfolie over.
Rooster de uien met de tomaten in nog eens 10 minuten in de hete oven gaar. Verdeel ze over een schaal en serveer direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »