Gesmoorde kippenpootjes
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 kipdrumsticks
- 4 tomaten, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2,5 deciliter kippenbouillon
- bloem
- olijfolie
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170 graden C. Bestrooi de drumsticks met de bloem. Verhit de olie in een pan en bak de kip op een matig vuur goudbruin. Keer ze regelmatig. Haal, als ze rondom bruin zijn, de drumsticks uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm. Giet de overtollige olie uit de pan en fruit de ui en fijngeperste knoflook hierin tot de ui glazig is. Schep de tomaten erdoor en laat deze gedurende 20 minuten op een laag vuurtje koken. Pureer de saus met een blender en voeg de bouillon toe. Vermeng het goed en breng het op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met olie en doe de drumsticks hierin. Voeg de saus toe en laat het geheel gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven afgedekt garen. Doe daarna de saus over in een pannetje en houd deze op een laag vuurtje warm. Doe de kip terug in de oven en laat deze onafgedekt in 25 minuten in en in gaar worden. Serveer het direct met de saus.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »