Gesmoorde pittige eieren
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Eiergerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Telor Peniki Tjililitan = gesmoorde pittige eieren
- 4 eieren, hardgekookt
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kopje melk
- 1 kopje water
- 1/2 theelepel djahe
- 2 grote uien, fijngesneden
- stukje trassi (gebruik dit spaarzaam)
- sambal
- nootmuskaat
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Fruit in wat olie de uien, de knoflook, de trassi, de djahe en wat sambal. Doe de melk, het water en de hardgekookte eieren erbij. Zet het vuur laag en kruid het geheel af. Laat alles net zo lang sudderen totdat het vocht vrijwel verdampt is.
Tip:
De eieren kunnen ook gehalveerd worden voordat ze gebakken worden.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »