Gesneden Turks brood met wortelsalade en hummus
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 klein Turks brood
- voor de hummus:
- 1 blikje kikkererwten (400 gram)
- 3 eetlepels mayonaise of halvanaise
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 1/2 theelepels cayennepeper
- zout
- voor de salade:
- 1 klein potje geraspte wortel
- 2 eetlepels blanke rozijnen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm het brood even voor in een oven van 160 graden C. Giet vervolgens de kikkererwten af. Pureer de ingrediënten voor de hummus met een staafmixer of in de keukenmachine. Giet de geraspte wortel af en meng er de rozijnen, honing en citroensap door. Snijd het brood in brede repen. Besmeer één snijkant van de broodreep dik met hummus en verdeel tenslotte daarover de wortelsalade.
Tip: Hummus is ook kant-en-klaar te koop.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »