Gevulde kalkoen met gehaktfarce
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 uitgebeende kalkoen (verkrijgbaar bij de Keurslager)
- benodigdheden voor de gehaktfarce:
- kalfsgehakt
- room
- pistachenoten
- druiven
- abrikozen
- spekblokjes
- truffels
- benodigdheden voor de saus
- 750 centiliter kippenbouillon
- room
- peper
- zout
- 4 gesnipperde sjalotjes
- stukjes ananas
- zoete paprikakruiden
- rode wijn
BEREIDINGSWIJZE
Voor de kalkoen
Maak een mengsel van de ingrediënten voor de gehaktfarce en vul hiermee de kalkoen. Bak de opgevulde kalkoen tot de kern een temperatuur van 75 graden C bereikt.
Bereid intussen de saus.
De saus:
Stoof de sjalotjes en blus deze af met met 1 deciliter kippenbouillon.
Laat de saus inkoken. Voeg de rest van de kippenbouillon toe samen met een flinke scheut rode wijn en het ontvette bakvocht van de kalkoen. Voeg ook de room toe en laat het geheel terug doorkoken tot het de gewenste dikte heeft. Is de saus nog niet dik genoeg? Voeg dan al roerend een koude roux bij de saus tot die de gewenste dikte verkrijgt. De roux verkrijgt u door tarwebloem in een apart potje koud te mengen met wat boter. Voeg de zoete paprikakruiden toe en indien nodig nog wat peper en zout.
Op het einde voegt u de gesneden stukjes ananas bij.
Eet smakelijk!
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »