GratisRecept

Gevulde kastanjechampignons met gehakt

Herkomst
Spanje
Categorie
Tapas gerechten
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 325 gram middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld
  • 125 gram mager varkensgehakt
  • vers citroensap
  • 5 eetlepels boter
  • 3 eetlepels gehakte ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper, versgemalen
  • zout
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1/2 eetlepel Spaanse brandy of cognac
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 eeltepels van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer de paneermeel, brandy, peterselie, pijnboompitten erdoor. Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt. Leg er tenslotte iets van de resterende boter op. Bak de gevulde kastanjechampignons in de voorverwarmde oven van 175 graden C in 15 tot 20 minuten goudbruin. Serveer ze warm.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »