Spaanse gehaktballetjes
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram (varkens)gehakt
- 1 ei
- 1,5 deciliter bouillon
- 1 ui, fijngehakt
- 1 kleine tomaat, in blokjes
- ¼ theelepel nootmuskaat
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- ½ rode paprika, in blokjes
- 2 beschuiten, verkruimeld
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Kneed in een kom het gehakt, beschuitkruim, ei, knoflook, nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar. Vorm er 20 balletjes van en bestuif deze licht met bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in circa 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Voeg de ui en de paprika toe en laat het geheel 3 minuten sudderen tot de ui zacht is. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat deze circa 20 minuten zachtjes sudderen. Leg de balletjes en de saus op een schaal. Serveer de balletjes warm of koud.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »