Gnocchi met tomatensaus
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 gram)
- 1 bol mozzarella (kaas)
- 100 gram pittige oude kaas (stukje)
- 4 eetlepels verse basilicum (fijngesneden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel suiker
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uisnippers goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en voeg de suiker, zout en peper naar smaak toe. Laat de tomatensaus op een laag vuur nog een tijdje pruttelen. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en laat ze in de tomatensaus smelten. Rasp het stukje kaas grof. Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »