Pasta met romige tomatensaus en salami
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram pasta naar keuze
- 3 eetlepels vloeibare boter
- 200 gram salami, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 blikje (400 gram) tomatenstukjes
- 250 mililiter creme fraiche
- zout
- 100 mililiter water
- versgemalen peper
- 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Doe de boter in een pan en bak de blokjes salami knapperig bruin. Schep ze op een bordje. Bak de ui en de paprika 3-5 min. in het bakvet tot de uien glazig zijn. Roer de paprikapoeder met de Italiaanse kruiden, de tomaatstukjes met vocht en 100 mililiter water erdoor en laat dit 5 min. zachtjes opstaan. Maak de saus af door de creme fraiche erdoor te roeren. Verwarm alles nog 2-3 min. tot een romige saus is ontstaan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de saus erop en strooi de salami en basilicum erover.
Lekker met een frisse salade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »