Griekse eieren uit de oven
- Herkomst
- Griekenland
- Categorie
- Eiergerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 eieren
- 4 tomaten, ontveld, ontdaan van pitten en fijngesneden
- 1 fijngehakte ui
- 100 gram diepvries doperwten
- 100 gram gekookte sperziebonen
- 2 rode paprika's in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 1 takje peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Bak de ui in de olie goudbruin. Voeg de tomaten toe. Bak het onder voortdurend omscheppen 5 minuten op een matig vuur. Doe dan de erwten en de sperziebonen erbij en maak het op smaak af met zout en peper. Verdeel het mengsel over vier ovenvaste schaaltjes en breek 2 eieren boven iedere portie. Garneer met reepjes paprika en peterselie en plaats de schaaltjes 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op stand 4 of 180 graden C.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »