GratisRecept

Jagersaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Saus
Bereidingstijd
10 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • enkele champignons
  • een paar sjalotjes
  • 2 à 3 sneden gezouten buikspek (dik gesneden)
  • boter
  • bloem
  • 2,5 deciliter vleesbouillon (water + blokje)
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Maak de champignons schoon en snipper ze in schijfjes. Maak de sjalotjes schoon. Stoof beide groenten aan in boter (eventueel bedruipen met citroensap om verkleuring te voorkomen). Snij het spek in blokjes en laat ze goed uitbakken in wat boter. Roer een bruine roux met boter en bloem (= de boter smelten op een zacht vuurtje, dan de bloem er bij doen en goed roeren met de klopper)en leng aan met de vleesbouillon (geleidelijk bij gieten). Laat de saus zachtjes doorkoken tot ze lichtjes gebonden is. Roer voortdurend. Breng de saus op smaak met peper en een beetje zout. Voeg er dan de groenten en het spek bij. Laat nog even mee verwarmen. Deze saus doet het goed bij kip of bij biefstuk.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »