Kaasballetjes II
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 125 gram blauwschimmelkaas
- 25 gram verse roomkaas
- 3 eetlepels bloem
- 0,5 liter melk
- 50 gram boter
- 2 eieren
- broodkruim of paneermeel
- olijfolie
- - zout
BEREIDINGSWIJZE
Vermeng de blauwschimmelkaas, de roomkaas, melk en zout goed door elkaar zodat een homogene massa ontstaat. Doe de boter in een pannetje en laat deze smelten. Voeg de bloem onder voortdurend roeren toe, zodat een dikke massa ontstaat. Voeg het kaasmengsel toe en laat dit gedurende 10 tot 15 minuten, onder voortdurend roeren, zachtjes koken. De massa goed laten afkoelen. Maak van de massa balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door wat bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en daarna door de broodkruim of paneermeel. Verhit de olie in een pan goed heet. Frituur daarna de kaasballetjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »