Kokosbanaan soep
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 bananen
- 400 mililiter kokosmelk
- 200 mililiter magere melk
- 400 mililiter kippenbouillon
- 2 rode en groene pepers
- 1 ui
- 1 bosje koriander
- 20 gedroogde banaanschijfjes
- sap van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels olijfolie
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Pel bananen, uien en knoflook en snijd deze in stukjes. Snijd de chilipepers in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de bananen, uien, knoflook en chilipeper boven een matig vuur onder regelmatig roeren gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de kokosmelk, de melk en kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 15 minuten doorkoken. Voeg de limoensap en zout toe. Heet serveren met plakjes banaan, gesnipperde rode chilipeper, fijngehakte koriander en gedroogde bananenschijfjes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »