Lamspilav
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram rijst, gewassen en uitgelekt
- 300 gram lamsvlees, in reepjes gesneden
- 200 gram abrikozen
- 75 gram boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gedroogde munt
- ½ liter bouillon van een tablet
- 2 groene paprika's, gesnipperde
- ½ literblik doperwten
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- zout
- zwarte peper
- nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Voorbereiding:
Laat de abrikozen een nacht weken in 4 deciliter water.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees, al omscheppend, bruin. Voeg de uien, paprikapoeder, kerrie, kaneel, munt, peper, een snufje nootmuskaat en wat zout toe en laat dit even aanfruiten. Voeg de bouillon toe en laat het vlees, onder af en toe omscheppen, 30 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de rijst, de paprika's, de kleingesneden abrikozen met het weekwater (evt. nog wat water) toe en laat de rijst in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar worden. Schep er op het laatst de uitgelekte doperwten door en strooi er, van het vuur af, de gehakte peterselie over. Eet smakelijk!
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »