Lamsborstlapjes met abrikozen
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram lamsborstlappen
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel djinten (komijn)
- 2 uien
- 3 tomaten
- 125 gram abrikozen (gedroogde)
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 mililiter vleesbouillon
- zout
- 1 theelepel peper
BEREIDINGSWIJZE
Meng het chilipoeder met de komijn, peper en wat zout door elkaar. Snijd het vlees in grote blokken en wrijf deze in met het kruidenmengsel.
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd de tomaten in stukjes en knip de abrikozen in vieren. Schep het lamsvlees met de ui, de tomaat en de abrikozen door elkaar in een braadpan. Schep de olijfolie erdoor en voeg de bouillon toe. Breng het aan de kook. Stoof het vlees afgedekt in ongeveer 60 minuten op een zacht vuur gaar. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »