Chili con carne
- Herkomst
- Mexico
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 3 uur
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram runderriblappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram tomaten
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 2 rode chilipepers
- ½ theelepel kaneel
- 3 blikken kidneybonen (in chilisaus a 400 gram)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in stukken van 5 cm.
Pel de ui en de knoflook. Snijd de uien in parten en snipper de knoflook en het pepertje. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin. Bestrooi het met het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak. Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de tomaten erdoor, schenk er ½ liter heet water bij en breng alles aan de kook. Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ongeveer 150 minuten helemaal gaar. Voeg 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de kidneybonen met het vocht toe.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »