Runderstoofpot op zijn Frans
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram runderriblappen
- 150 gram sjalotjes
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 200 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram spekreepjes (gerookte)
- 1 eetlepel bloem
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1½ deciliter wijn (rode, warme)
- ½ deciliter runderbouillon (van een tablet)
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in flinke dobbelstenen. Pel de sjalotjes en halveer ze. Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Borstel de champignons schoon, halveer de grote champignons en laat de kleinere heel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekjes uit. Neem ze uit de pan. Bak vervolgens het vlees in de braadpan al omscheppend bruin. Voeg de sjalotjes en de wortel toe en bak ze al omscheppend ongeveer 5 minuten mee. Bestrooi alles met de bloem en zout en peper naar smaak en voeg de uitgebakken spekjes, de tijm, de rozemarijn, de wijn en de bouillon toe.
Stoof het vlees op een laag vuur met de deksel op de pan in ongeveer 150 minuten helemaal gaar. Voeg 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de paprika en de champignons toe.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »