Stooflapjes met Kriek Lambik
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 runderriblappen (a 125 gram)
- 2 uien
- 1½ eetlepel mosterd
- 50 gram boter
- 2 sneetjes ontbijtkoek
- 2 flesjes kriek lambik (a 25 cl)
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblaadjes
- 1 pot kersen (zonder pit)
- ½ eetlepel maïzena
BEREIDINGSWIJZE
Wrijf de riblappen in met zout, peper en mosterd.
Verhit in de snelkookpan de boter of margarine. Bak de riblapjes in ca. 5 minuten op hoog vuur bruin en haal ze uit de pan. Pel en snipper intussen de ui en fruit de stukjes ca. 3 minuten in de achtergebleven boter. Snijd de ontbijtkoek in stukjes. Roer vervolgens de Kriek Lambik, ontbijtkoek, azijn, kruidnagel en het laurierblad er door.
Leg de riblapjes terug in de pan. Sluit het deksel volgens de gebruiksaanwijzing. Laat het stoofvocht op hoog vuur aan de kook komen en schakel daarna de drukregelaar in. Laat de pan onder druk komen en laat de riblapjes in ca. 30 minuten op zacht vuur gaarstoven.
Neem de pan van het vuur en laat de druk afnemen. Open de pan, roer de kersen door het stoofvocht en laat ze ca. 3 minuten meewarmen.
Roer in een kopje de maïzena glad met 1 eetlepel water en voeg het aan de saus toe.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »