Geuzenzeug
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram magere varkenslappen, in flinke blokken gesneden
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1 rode peper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt
- 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 mespuntje gemalen komijn
- 2 deciliter geuzenbier
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Bestrooi de blokken vlees met wat zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom lichtbruin. Voeg de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de stukjes paprika, de fijngehakte rode peper, de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de oregano en de komijn toe. Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel 2 minuten zachtjes bakken. Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Serveer het vlees in de biersaus
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »