Marokkaanse kippenpastei
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak fillodeeg (diepvries) (225 gram)
- 1 kippenbouillontablet
- 125 gram boter of margarine
- 1 ui
- 3 takjes koriander
- 6 sprietjes knoflookbieslook
- 500 gram kipfilet
- 1 eetlepel knoflookpuree op olie
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 2 zakjes garneeramandelen (45 gram)
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 6 eieren (middelgroot)
BEREIDINGSWIJZE
De fillodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing. In een pan 3 deciliter water met de kippenbouillontablet aan de kook brengen en al roerend oplossen. Boter in steelpan smelten. De ui pellen en raspen. De kruiden in een kopje fijnknippen. De kipfilets in stukjes snijden. In een pan de kipstukjes met de geraspte ui, knoflookpuree, kruiden, saffraan, 1 theelepel kaneelpoeder, gemberpoeder, zout, peper en de helft van de gesmolten boter door elkaar scheppen. Bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en de kip in ca. 10 min. zachtjes gaar sudderen. In een droge koekenpan de amandelen goudbruin roosteren. Laten afkoelen en in de keukenmachine fijnmalen. De poedersuiker en rest van de kaneelpoeder erdoor mengen. De vorm bestrijken met gesmolten boter. 3 vellen fillodeeg erin leggen en elk vel bestrijken met boter. Hierop weer 3 vellen deeg leggen en bestrijken met boter. 1/3 deel van het amandelmengsel over de bodem strooien. Met een schuimspaan de stukjes kip uit het stoofvocht nemen, laten uitlekken en op een bord scheppen. Het stoofvocht op hoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Citroensap erdoor roeren. In een kom de eieren loskloppen en al kloppend aan het stoofvocht toevoegen. Blijven roeren tot de eieren stollen en een soort roerei ontstaat. De helft van het eimengsel in de deegbodem scheppen. Hierover de stukjes kip en rest van het ei verdelen. De overlappende velletjes deeg over de vulling vouwen. De rest van de velletjes deeg erop leggen en bestrijken met boter. Dan de rest van het amandelmengsel erover strooien en met een mes een ruitpatroon erin maken.
De oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4. In de oven de pastei ca. 25 min. bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm, voorzichtig uit de vorm halen en op een schaal serveren.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »