Mexicaanse kipstoofpot
- Herkomst
- Mexico
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 kippenbouten
- 30 gram bittere chocolade, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 zakje amandelschaafsel (55 gram)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 rode pepers, fijngesneden
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 mililiter)
- 3 tot 4 eetlepels olie
BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een braadpan de olie en braad de kip in 2 porties aan. Neem de kip uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet zachtjes glazig. Neem de ui uit de pan. Voeg zo nodig extra olie toe en bak de amandelen lichtbruin. Voeg de knoflook, peper, sesamzaad, kruidnagel en kaneel toe en bak het even zachtjes mee (de amandelen mogen niet te donker worden). Draai de ui, amandelmengsel en een deel van de tomatenblokjes met de staafmixer of in keukenmachine tot een pulp. Schep de pulp terug in de pan en voeg de rest van de tomatenblokjes en de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout. Leg de kip in de saus en laat het, afgedekt op heel laag vuur (op een vlamverdeler) in 45 minuten gaar stoven. Voeg eventueel wat kokend water toe om de saus de juiste dikte te geven: iets dunner dan appelmoes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »