GratisRecept

Mosselen met kruidenboter

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 kilo mosselen
  • 3 dunne preien, in halve ringetjes
  • 3 wortels, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 6 jeneverbessen (gedroogde)
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngeknipt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gram zachte boter
  • zout
  • peper, versgemalen

BEREIDINGSWIJZE

Meng de peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed met 100 gram boter. Was en controleer de mosselen grondig. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen! Smelt in een mossel- of braadpan de rest van de boter. Smoor hierin de prei en wortel 3 tot 4 minuten op een laag vuur. Voeg de wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de mosselen in de pan glijden en kook ze, met de deksel op de pan, op een hoog vuur net gaar. Schud ze af en toe om. Giet de mosselen af en schep de kruidenboter in de pan. Schud de pan een paar keer tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »