Pittig gekruid rundvlees met dikke kokossaus
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 3 uur en 10 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram runderpoulet
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 2 blikjes kokosmelk (a 400 mililiter)
- 2-4 theelepels sambal badjak
- 2 theelepels ketoembar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel koenjit
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Kneus de stengel sereh. Breng de kokosmelk met de sjalotjes, de knoflook, de sambal, de sereh, de ketoembar, de djinten, de koenjit en zout naar smaak in een ruime pan met dikke bodem aan de kook. Voeg het vlees toe en laat het ongeveer 90 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Schep het vlees af en toe om. Schep het vlees, als de kokosmelk olieachtig wordt en gaat inkoken, met grotere regelmaat om.
Laat de kokosmelk met het vlees nog ongeveer 30-60 minuten inkoken tot de kokosmelk bijna helemaal ingekookt is.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »