GratisRecept

Slagroomsoezen

Herkomst
Nederland
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • Voor 8 grote soezen:
  • 1,5 deciliter water
  • 75 gram boter of margarine
  • 100 gram tarwebloem
  • 3 verse eieren
  • zout
  • Voor de vulling:
  • 250 mililiter slagroom
  • suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven op 200 graden C. voor. Kook het water in een steelpan en smelt de boter hierin. Haal daarna de pan van het vuur en voeg in ťťn keer de bloem met het zout toe. Roer het met een houten lepel tot een egale massa tot er geen klontjes meer inzitten. Roer dit ongeveer een minuut met de pan op het vuur tot de massa gemakkelijk van de pan loslaat. Laat het deeg iets afkoelen en voeg ťťn voor ťťn de eieren al roerend (met garde of mixer) toe. (Het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige ei geheel door de massa is opgenomen). Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hierop met een nat gemaakte eetlepel bolletjes deeg (totaal 8 stuks dus). Werk ze eventueel met de hand iets bij. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soezen in 25 tot 30 minuten mooi goudbruin. Haal ze uit de oven en knip ze direct met een keukenschaar aan ťťn kant horizontaal in zodat de stoom kan ontsnappen. Klop ondertussen de slagroom met de suiker goed stijf. Als de soezen zijn afgekoeld vul je ze met een slagroomspuit (of eventueel met een lepel) met de slagroom. Strooi er tenslotte nog wat poedersuiker op.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »