Stamppot rauwe andijvie
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- 800 gram andijvie (of 600 gram gesneden andijvie)
- 1,5 deciliter melk
- witte peper
- zout
- 1 snufje nootmuskaat
- 1/2 eetlepel azijn
- 1 ui
BEREIDINGSWIJZE
Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Was intussen de andijvie. Verwijder de harde bladeren en de stronk. Snijd de andijviebladeren in smalle reepjes. Giet de aardappelen af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de warme melk, de vloeibare margarine en wat peper door de puree.
Schep de fijngesneden andijvie door de puree. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het extra smeuïg te maken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper, nootmuskaat en azijn. Geef er eventueel fijngehakte ui bij.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »