Tahu Kretopak Bandung
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Vegetarisch
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Tahu Kretopak Bandung = groentenschotel met gebakken tahu
- 1 blok tahu
- 1 eetlepel sambal
- 1/4 komkommer, in fijne plakjes gesneden
- 2 eetlepels ketjap
- 1/2 pond taugé
- 1/2 kopje azijn
- wat selderie, fijngesneden
- zout
- eventueel wat gebakken ui
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tahu in kleine blokjes en bak ze in wat olie knappend bruin. Laat de tahu uitlekken in een vergiet. Was de taugé, verwijder eventueel de groene schilletjes en overgiet het met kokend water. Laat de taugé ook uitlekken. Vermeng de sambal met azijn, ketjap en wat zout (dit is de saus). Leg dan een laagje tahu en een laagje taugé in een schaal. Strooi er wat selderie over en daarna weer een laagje met komkommer. Giet als laatste de saus erover en roer dit alles goed door elkaar. Als garnering kunt u wat gebakken uitjes er overheen strooien. Dien dit gerecht koud op.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »