Tartaar kokosballetjes met ananassalade
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram tartaar
- ¼ ananas (verse)
- 1 limoen
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepels kokos (gemalen)
- 1 ei (L)
- zout
- peper
- frituurolie
BEREIDINGSWIJZE
Schil de ananas en snijd het vruchtvlees (zonder hart) in kleine blokjes.
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Meng de blokjes ananas, de limoenschil en het limoensap in een kom door elkaar. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook uit. Kneed in een grote mengkom de tartaar, de kokos, het ei, de sjalotjes, de knoflook, zout en peper door elkaar en vorm hiervan circa 24 gelijke balletjes. Verhit de frituurolie tot 180 graden C en bak hierin de kokosballetjes in 3 porties goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
Bekleed een vergiet met keukenpapier en laat de kokosballetjes hierin uitlekken. Serveer de balletjes met de ananassalade.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »