Tournedos met rozemarijn en wijnsaus
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 tournedos
- 250 gram sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- ½ eetlepel olijfolie
- 30 gram boter
- 1 deciliter rode wijn
- 2 deciliter fond (runder)
- 1 eetlepel mosterd (grove)
- zout
- peper (versgemalen)
BEREIDINGSWIJZE
Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes. Roer de helft van de knoflook door de olie. Smelt 30 gram boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Wrijf de tournedos in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper. Bak de tournedos in een koekenpan bruin en rosé. Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »