Turkse gevulde makreel
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Usrumru dolmasi (gevulde makreel voor 6 personen)
- 6 kleine makrelen
- olijfolie
- 3 uien, fijngehakt
- 50 gram walnoten, gemalen
- 50 gram hazelnoten, gemalen
- 2 eetlepels pijnappelpitten
- 75 gram rozijnen
- zout
- versgemalen zwarte peper
- mespuntje kaneel
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels gehakte verse dille of 3 eetlepels gedroogde dille
- 2 eieren, losgeklopt
- 25 gram droog broodkruim
- 3 citroenen, in dunne schijfjes gesneden
BEREIDINGSWIJZE
Maak de makrelen schoon, was ze en droog ze goed af. Maak 3 eetlepels olie heet in een koekenpan en fruit hierin de uien lichtbruin. Doe alle noten erbij en bak het 1 minuut. Voeg daarna de rozijnen, zout, peper, kaneel, peterselie en dille toe en laat het 15 minuten doorkoken. Laat alles vervolgens afkoelen. Vul de makrelen met dit mengsel en maak ze dicht met prikkers. Verhit wat olie in een grote pan. Haal de vis eerst door het ei, daarna door het broodkruim en bak ze, niet te heet, mooi bruin. Leg ze tenslotte op een schaal en garneer ze met citroen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »