GratisRecept

Varkenshaas in uiensaus en spruitenstoemp

Herkomst
Belgie
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 700 gram varkenshaas
  • 60 gram boter
  • 3 fijngesneden uien
  • 20 fijngehakte champignons
  • 100 gram gekookte ham, zeer fijn gesneden
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 flesje kookroom
  • Voor de stoemp:
  • 600 gram (kruimig kokende) aardappels, geschild
  • 300 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 120 gram ontbijtspekreepjes
  • 30 gram roomboter

BEREIDINGSWIJZE

Kook eerst de aardappelen en stoom ze droog. Bak in de tussentijd de spekreepjes uit in de roomboter. Neem de spekjes uit de braadboter en houd ze apart. Bak in de braadboter de spruitjes met de sjalotten licht aan. Blus dit af met een scheutje water en laat dit op een matig vuur onder een deksel bijna gaar worden en even warm houden. Stamp de aardappels met de spruiten en sjalotten door elkaar met een pureestamper en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg op het laatst de spekjes toe. Als u dit gaat serveren even in de magnetron verwarmen. Kruid dan de varkenshaas met peper en zout en bak ze in roomboter rondom goudbruin en bijna gaar. Neem het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie en laat dit op een warme plaats rusten. Smoor nu in de braadjus, de fijngesneden ui, champignons, gekookte ham en peterselie op matig vuur. Voeg de mosterd en de room toe en laat het geheel enigszins inkoken. Leg nu de varkenshaasjes terug in de saus en laat ze even meestoven. Snijd ze vervolgens in plakken. Schep de stoemp op een bord en leg hier het vlees met de saus overheen. Wat er teveel is aan saus kunt u apart serveren.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »