GratisRecept

Winter stoemp

Herkomst
Belgie
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 sausijsjes
  • 1 kilogram kruimig kokende aardappels, geschild
  • 200 gram winterwortel, in blokjes
  • 150 gram knolselderij, in blokjes
  • 200 gram kleine spruitjes, schoongemaakt
  • 1 middelgrote prei, in ringetjes
  • 1/2 liter bouillon of water
  • 100 gram roomboter
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 eetlepel mosterd

BEREIDINGSWIJZE

Bak de sausijsjes in 1/3 van de boter rondom goudbruin. Voeg bij de braadjus een scheutje water of bouillon en laat ze onder een deksel op laag vuur zo’n 20 minuten zachtjes stoven. Smelt vervolgens in een ruime pan de overige boter en laat hierin alle groenten even stoven. Voeg dan de geschilde, in stukken gesneden aardappel erbij en voeg water of bouillon toe, zodat alles net onder water staat. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten op een laag vuur sudderen. Giet het geheel door een zeef en bewaar het kookvocht voor later. Stamp de aardappels en groenten grof door elkaar en leng dit indien nodig, iets aan met het kookvocht. Breng het op smaak met peper en zout en serveer met de gestoofde sausijsjes, de jus en mosterd.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »